Wij staan open voor alle type muziekverenigingen die denken onze steun te kunnen gebruiken. Het maakt niet uit of je een drumfanfare, harmonie of een ander orkest bent. Het is al lastig genoeg als o.a. ledenwerving een onderdeel is dat niet wil aanslaan, maar het betekend niet dat je kan zeggen doe mij maar een ledenactie. Dat werkt niet, ook wij spreken daar uit ervaring. Achter de schermen moet een vereniging voorbereid zijn op een ledengroei die je hoopt te bereiken. Anders spendeer je een hoop geld en tijd wat weer zonde is voor de effort die men erin steekt.

Door eerst vrijblijvend het gesprek te voeren (wij vragen daarbij alleen de km vergoeding vanuit Leiderdorp) kunnen wij een offerte sturen met een plan hoe, en wat we kunnen oppakken. Maar ook de risico’s van het wel en niet slagen. Het plan kan zo uitgebreid mogelijk en is wat we van te voren afspreken. Ook over de begeleiding en eventuele opvolging valt te praten. (Zie ons stappenplan)

Wij proberen duidelijk te zijn naar iedere vereniging en streven naar een haalbaar plan. Besef wel dat er ook vanuit de vereniging energie gevraagd zal gaan worden. Jullie zijn tenslotte het visitekaartje voor de nieuwe aanwinsten. En neem de tijd, bepaal al dan niet met ons advies de stip op de horizon. Zeker als je jonge kinderen wilt aantrekken tot je vereniging kan dat een aantal jaar duren voordat je ze spelend op een instrument hebt in een orkest. Wij zelf noemen dat het 10 jarenplan.